duminică, 19 decembrie 2010

OMLETA COLORATA




INGREDIENTE : rosii sherry,oua,ceapa rosie,bacon,patrunjel,cascaval,sare piper............

miercuri, 15 decembrie 2010

RULOURI DE VINETE CU SALATA DE CRUDITATI





INGREDIENTE : vanata,morcov,telina,mar,zeama de lamaie,piper


Vanata se taie felii subtiri ,se trage la tigaie.Morcovul,marul si telina se dau pe razatoarea mica,se asezoneaza cu sare,piper si zeama de lamaie.

joi, 9 decembrie 2010

SARATELE CU MAC




INGREDIENTE : 250 g faina,70 g margarina,25 g drojdie,1 cescuta apa minerala,1 lingurita mac,sare,ulei


Amesteci faina cu drojdia,margarina,apa minerala,pui si sare si framanti pana se obtine un aluat potrivit de moale
Intinzi o foaie,o ungi cu ulei si o tai fasii lungi,le presari cu mac si le dai la cuptor,pentru 15-20 de minute

PRAJITURA ANDREEA



UN TORT SUPER MINUNAT! reteta o gasiti aici.va invit sa l incercati cu drag.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

SALAM DE BISCUITI



INGREDIENTE : 400 g rahat,600 g biscuiti,2 cani apa,100 g zahar,100 g nuca,50 g cacao,100 g stafide,50 nuca cocos,2 esente de rom


Rahatul se taie cubulete si pune la fiert cu 2 cani cu apa,pana se mai topeste.Se opreste focul se pune cacao,biscuitii zdrobiti,stafidele si la sfarsit esenta de rom.Se amesteca bine totul si se ruleaza in forma de salam pe folie   transparenta tapetata cu nuca de cocos.

SPROT CU MAMALIGUTA













INGREDIENTE : sprot,faina+malai,si mamaliga+mujdei de usturoi




Spalam sprotul,il dam prin faina amestecata cu malai si se prajeste n ulei pana devine auriu.Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

miercuri, 1 decembrie 2010

PRAJITURA CU MERE




INGREDIENTE : 200 g margarina,1 praf de copt,1/2 cana de zahar pudra,2 cani de faina,coaja de lamaie,2 linguri apa,150 g zahar pt caramelizare,100 g nuca macinata.
                             :mere rase,scortisoara,pesmet(biscuiti)


Se freaca margarina cu zaharul si un praf de sare,apoi se adauga praful de copt stins cu lamaie,apa,coaja de lamaie si faina.Se framanta pana se obtine un aluat  moale.Se opreste o parte din aluat ,iar restul se intinde intr o tava tapetata cu faina.
Se caramelizeaza zaharul peste care adaugam merele si lasam pe foc pana  se topeste caramelul.Oprim focul si  adaugam nuca,scortisoara si  pesmetul din biscuiti. Intindem aceasta compozitie peste foaie.
Aluatul ramas se mai framanta  cu putina faina pana devine mai vartos,dupa care se rade peste mere.Dam totul la cuptor,la foc potrivit 35-40 de minute.Rece se pudreaza cu zahar.Este super gustoasa.....si aromata.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...