duminică, 30 ianuarie 2011

SAVARINE






INGREDIENTE :=blat= 6 oua,6 linguri de zahar,5 linguri pesmet,1 lingura faina,sare

                                frisca
                              zahar,apa,esenta de rom=sirop

Batem bine albusurile cu zaharul pana se intaresc,adaugam galbenusurile amestecate cu un praf de sare,pesmetul amestecat cu faina(treptat-amestecand de sus in jos..si invers).SE ung formele cu margarina si se tapeteaza cu faina,le umplem 3/4 si le dam la cuptorul incins pana se rumenesc.SE face sirop din zahar si apa(se fierbe pana se leaga putin),iar cand se raceste adaugam esenta de rom.Blaturile racite se taie si se scufunda n sirop.Le umplem cu frisca,putina ciocolata topita/dulceata/serbet......

5 comentarii:

  1. Tare bine arata,nu am facut niciodata,,,,le pun pe lista,,,,,,si iau de la tine una pana atunci,,,,pupppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. este prima data si pt mine cand fac savarine.cu mare drag te las sa iei cate vrei.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. arata demential, mor de pofta. Nu pot sa cred ca se fac atit de usor...

    RăspundețiȘtergere

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...