....nu servesc dulce in fiecare zi, insa azi am zis ca o prajitura pufoasa cu dovleac nu ar strica...si iata cum au decurs lucrurilee..: dovleacul ras( din congelator...acum) se stoarce bine de apa si se pune intr o craticioara unde am caramelizat in jur de 100g zahar se lasa pe foc(mic) cam 5-6 minute dupa care adaugam scortisoara,zahar vanilat si inca 100 g de zahar...insa numai daca doriti...!! si ce ne place noua (eventual putin pesmet daca ni se pare ca ar avea prea multa zeama)...:))...Aluatul l am facut din drojdie(1 plic),apa minerala (2 cani),un praf de sare,2 linguri margarina ,putina coaja de lamaie,zahar vanilat si faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat numai bun de intins...:))...Toate aceste ingrediente le am combinat asa incat sa nu se mai desparta niciodataa...iar aluatul rezultat l am lasat la crescut asaa....cam cat a vrut eeeel...Am uns tava de aragaz cu margarina,am impartit aluatul in 2....si pe prima foaie am distribuit dovleacul iar pe ultima am pus dulceata de mere si nuca...si ceva praf de scortisoara...introducem tava in cuptor la foc potrivit pana cand prajitura prinde ceva culoare...eu nu am mai avut rabdare sa se raceasca..asa ca.....va servesc si pe voi..:
...din pacate eu nu prea cantaresc ingredientele....asa ca am incercat cu aproximatie sa va spun cantitatile ce le am folosit.....daca aveti nelamuriri va ajut cu mare drag...spor la treaba si pofta bunaaa!!!!
ce pofta imi faci tu mie,noroc ca am dovleac la congelator,,,,super buna!!!pupp!!
RăspundețiȘtergere