FRUCTE = caise,piersici,visine( puteti folosi ce fructe doriti)
ALUAT = 350 g faina,250 g zahar, 1 praf de copt, 125 g unt, 5 galbenusuri, 7 linguri cu lapte, 1 lamaie,1-2 plicuri zahar vanilinat, 4 linguri cu apa, un praf de sare.
BEZEA = 5 albusuri,150 g zahar, 1 lingura cu gris, un praf de sare
Galbenusurile,sarea si zaharul se mixeaza,se adauga treptat untul cubulete(la tamperatura camerei sa fie untul),sucul si coja de lamaie,zaharul vanilinat,faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Dupa care adaugam treptat apa si laptele.Se incorporeaza bine pana se formeaza un aluat ce nu curge.Ungem tava cu unt,o pudram cu faina si punem aluatul in tava cu ajutorul unei linguri.Nivelam, presaram grisul si apoi fructele taiate. Introducem tava in cuptorul preinacalzit pentru 25 de minute la foc mediu.
In acest timp se bat albusurile spuma cu zaharul adaugat treptat si un praf de sare.dupa care se adauga peste prajitura si se mai lasa 15-20 de minute la cuptor, la foc mic.(eu am adaugat si putina nuca macinata)
Este absoult delicioasa.....!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
... o critica buna poate face minuni....!!!!!