miercuri, 13 iulie 2011

TORT CU BEZEA



Este super gustos.....si ....savuroos....si.....mmmmmm.........
Am folosit albusul....de la 8 oua, zahar 16 linguri,putina zeama de lamaie si nuca macinata...adica bezea in toata regulaaa.....am copt foile vreo....3-4 ore.....dar a meritaaaat.....(mixam albusurile cu zaharul adaugat treptat si zeama de lamaie, este gata atunci cand se tripleaza volumul lor si arata ca o spuma densa si lucioasa.Acum adaugam nuca macinata si amestecam cu o lingura de sus in jos.Pentru ca  eu ma grabeam...am pus in tava de aragaz hartie de copt,iar spuma de bezea am impartito in 2 asa la ochi.Tin sa va spun ca foile de bezea cu cat sunt mai groase cu atat stau mai mult in cuptor.De aceea la mine a durat atat de mult..Cuptorul trebuie sa fie incins iar cat sta  in cuptor focul  trebuie sa fie mic si usa usor deschisa...practic bezeaua se usuca..:))
Iar crema este ganache....adica ciocolata cu frisca...in proportii egale...(se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida pe foc mic pana se topeste.Fara sa dea in clocot!!!!!!!!! Se da la rece si se mixeaza pana la consistenta unei creme).Dupa care se asambleaza: foiae de bezea,crema,bezea...crema...Eu am caramelizat si cateva alune dar se poate si cu nuca/migdale si le am zdrobit si le  am aruncat deasupra prajituriii....

8 comentarii:

  1. acum e rindul meu sa poftesc :))
    e prajitura mea preferata si arata delicios

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmmmmmmmmmmmmm...daaaaaaaa.......o iubeeeesc!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar reteta completa nu o pui?Caci e asa de tentant tortul tau...si arata minunat...
    Pupici si o zi placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. daaaa,,,,,,buna rau,,,,,yamyyyy,,,,,fac si eu ceva asemanator,,,,,,si este dementiala,,,pupp!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. la mine e prima data cand fac foi de bezea....deci ce se vede este doar test.......dar...o sa mai repet...pt ca....este suuupeeeerrrrrr bunaaaa,....va pup pe toti

    RăspundețiȘtergere
  6. Super reteta. Imi place la nebunie si arata foarte apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar este apetisant.....doamna meeeaaaa..va pupicesc!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. 3-4 ore? Un pic de explicație, va rooooog, ca sa încerc s-o fac si eu. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...