hhhhmmmm........lucrurile simple par a fi cele mai complicate........asa si in cazul meu...cu acest tort...ca doar ...a fost prima incercare....imediat revin cu retetaaaa....
Ingrediente:
- 5 galbenusuri
- 200 g. zahar
- 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
- 500 ml. lapte
- 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
- 250 g. frisca lichida,fructe......
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece ( daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc . Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul pe foc mic, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa si "imbraca" lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele .
Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda si se pune primul blat,pe care il insiropam cu siropul de la ananas in cazul meu..fructeee.....cremaaa.....fructeee.....crema ...fructe...si al 2 lea blat insiropat si acesta.
Am folosit blat de pandispan......6 oua,6 linguri de zahar....6 linuri de ulei ....si 6 linguri de faina.....si coaja de lamaie.Iar fructe am avut : ananas conserva,portocala , zmeura,visine,nectarina.
Ingrediente:
- 5 galbenusuri
- 200 g. zahar
- 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
- 500 ml. lapte
- 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
- 250 g. frisca lichida,fructe......
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece ( daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc . Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul pe foc mic, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa si "imbraca" lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele .
Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda si se pune primul blat,pe care il insiropam cu siropul de la ananas in cazul meu..fructeee.....cremaaa.....fructeee.....crema ...fructe...si al 2 lea blat insiropat si acesta.
Am folosit blat de pandispan......6 oua,6 linguri de zahar....6 linuri de ulei ....si 6 linguri de faina.....si coaja de lamaie.Iar fructe am avut : ananas conserva,portocala , zmeura,visine,nectarina.
ce reteta...tu il faci, eu il mananc
RăspundețiȘtergerece fainut l-ai ornat,tare-mi place ,mai ales ca-i diplomat,te pusi
RăspundețiȘtergeresi eu vreau o feliuta!!!
RăspundețiȘtergere