ALUATUL SFARAMICIOS :
-ingredientele folosite trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
-folositi unt proaspat de buna calitate.
-inlocuiti oul intreg cu 2 galbenusuri.
-lasati aluatul sa se odihneasca o ora,in cazul cand il folositi pt.tarte,sau folositi-l imediat dupa ce a fost framantat,daca faceti din el prajituri uscate.
-aluatul trebuie lucrat repede,pt.a impiedica untul sa se topeasca.
- raciti va mainile,inaintede a-l prepara.
- tabla de prajituri trebuie tinuta afara,la aer rece,inainte de a o folosi.
- formele in care se pune aluatul nu se ung niciodata cu unt.
ALUATUL CU DROJDIE :
- folositi drojdie proaspata.Vara puneti mai putina,iarna mai multa.
- laptele din care se face maiaua nu trebuie sa depaseasca 35 de grade.
- aluatul dospit trebuie lucrat mult si puternic cu mana,pentru a deveni elastic.
- laptele nu trebuie niciodata sa vina in contact cu sarea.
- feriti aluatul pus la dospit de curentii de aer.
- dupa prima crestere,bagati mana pe sub aluat,pe tot fundul vasului,pt. a permite gazului carbonic sa iasa afara.
- dulciurile din aluat dospit trebuie coapte la caldura potrivita,altfel se formeaza o crusta la suprafata si ele raman crude in interior.
- cand aluatul dospit a crescut prea mult si nu l bagam in cuptor imediat,deasupra lui se aseaza o hartie alba,umezita cu apa.
- aluatul du drojdie care nu creste trebuie intins din nou pe planseta, presarat cu putin praf de copt si framantat din nou.
- aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat intr un vas mare si curat,din material plastic,si daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin untdelemn.
- aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat daca in loc sa preparati drojdia cu lapte puneti zer.
- Pentru un aluat preparat din ½ kg faina si 30-40 g drojdie,nu se pun mai mult de 2 albusuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
... o critica buna poate face minuni....!!!!!