joi, 17 februarie 2011

TORT CU MOUSSE DIN 3 FELURI DE CIOCOLATA










                       Blat:
6 oua;
180 g zahar;
180 g faina;
50 g cacao;
4 linguri de apa;
un praf de copt.

Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, apa si cacaua si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.Albusurile se bat spuma tare si se adauga incet compozitiei de cacao. Se incorporeaza cu mare grija faina, amestecand de sus in jos.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si se coace in cuptorul incins la 180o C pentru circa 35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Mousse (se fac la fel dar difera tipul de ciocolata – eu am facut cu alba, cu lapte si neagra). Cantitati pentru un singur tip:
150 ml frisca lichida
1 plic gelatina
200 gr ciocolata
200 ml frisca batuta
Inmoi un plic de gelatina in 30 ml apa nu in 100 cum scrie pe plic. Apoi, 150 ml frisca lichida se pune la incalzit impreuna cu ciocolata si apoi amesteci gelatina in lichidul asta cald ca sa se topeasca si ea. In prealabil bati frisca (pentru fiecare tip de mousse iti trebuie cam 200 ml frisca batuta). Amesteci lichidul (dupa ce s-a mai racit dar atentie sa nu ti se intareasca) cu frisca batuta.


3 comentarii:

  1. chiar ca arata super ine. Florile din ce sint, unt sau frisca, am incervcat si eu, dar nu mi-a iesit nimic de aratat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. florile sunt din frisca......si s foarte simplu de facut

    RăspundețiȘtergere

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...