vineri, 6 iulie 2012

PRAJITURA CU PIERSICI


    Mi am propus sa experimentez fel de fel de minnuni dulci anul acesta....:))..Zilele trecute am incercat o prajitura cu piersici...simpla...insaaa....tare gustoasa!! Avem nevoie de piersici cat sa acopere fundul vasului in care pregatim prajitura(piersicile trebuiesc spalate si taiate felii).Intr o tava caramelizam zahar(200g in cazul meu),avand grija sa nu l lasam prea mult pentru ca se arde.Cand zaharul este topit oprim focul si asezam piersicile astfel incat sa acopere cat mai bine fundul tavii.Adaugam putina margarina/unt si le dam la cuptor 15 minute.Timp in care pregatim un blat de pandispan: 8 oua,8 linguri zahar, 8 linguri cu ulei,un praf de sare ,8 linguri cu faina si coaja de lamaie.
Uleiul se amesteca cu galbenusurile(exact ca la maioneza),albusul se bate spuma tare cu zaharul,dupa care se adauga galbenusul,coja de lamaie si faina treptat(cernuta).Aceasta compozitie se toarna peste piersici si se da la cuptor pana se rumeneste.Eu am pus si deasupra cateva felii de piersici...:))....mmmmm....si cand este gata......oprim focul si asteptam sa se raceasca,dupa care rasturnam prajitura pe un platou ..siii....savuram minune de prajituraaaaa......

........pofta buna si zile frumoase sa aveti!!!!.....aaaaaa...m am inspirat de aici .Multumesc Mariana si spor la lucru si tieeee!!!

2 comentarii:

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...