miercuri, 23 iunie 2010

                                                     PRAJITURA CU CREMA DE ZAHAR ARS

  1. FOI = 7 linguri zahar,7 linguri ulei,7 linguri apa,1 lingura amoniac stins cu otet,1 lingura bulion,coaja de lamaie,faina cat cuprinde
  2. CREMA = 1 l apa minerala,3 pahare cu zahar,5 linguri(cu varf)faina,1 pachet margarina,200 g nuca macinata(nu foarte marunt),100 g stafide



  1. Se freaca zaharul cu uleiul si bulionul,se adauga apa,amoniacul,aromele si faina.Intindem 4 foi care se coc pe dosul tavii.
  2. Caramelizam zaharul,adaugam 500 ml apa minerala si margarina; Intre timp amestecam faina cu apa ramasa si o adaugam peste compozitia care clocoteste.Se fierbe inca 3-4 minute,amestecand continuu .Se lasa crema la rece 10 minute,dupa care se adauga nuca si stafidele.Ansamblam prajitura si o lasam 4-5 ore la rece,dupa care se taie dupa preferinte......            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...