· 1 pachet si jumatate piscoturi
· 4 galbenusuri
· 500 g mascarpone
· 250ml frisca hulala
· 1 pliculete zahar vanilat
· 100 g zahar pudra
· 1 fiole esenta de rom
· 1 pliculet de cappuccino de vanilie
· 25 ml lapte
· 2,5 lingurite ness
· 2,5 lingurite zahar pudra
· 2,5 lingurite frisca lichida
· cacao pentru pudrat
0,5 litru cafea
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente rezulta 2 tortulete super gustoaseee,care au disparut ca prin magie.
Intr un castron pun galbenusurile,adaugam 100 g zahar pudra,cele zaharul vanilat si mixam,pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.In compozitia obtinuta,adaugam esenta de rom,cappuccino si 25 ml de lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi,deasupra unei cratite cu apa clocotita,fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel cca.10 minute,pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.Dupa 10 minute,luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.Intre timp batem frisca,iar separat se punem 2,5 lingurite de ness,2,5 lingurite de zahar pudra si 2,5 lingurite de frisca lichida si amestecam,pana se omogenizeaza. Branza Mascarpone se mixeaza intr un castron incapator pana se transforma in crema. Peste aceasta compozitie adaugam compozitia cu galbenusuri,care trebuie sa fie rece si mixam pana se omogenizeaza. Adauga frisca batuta si compoztia de ness. Asamblam tortul:un rand piscoturi inmuiate n cafea(nu prea mult)un rand crema.. . . .se decoreaza dupa imaginatia si rabdarea fiecaruia. . . insa gustul... . . .mmmm ..trebuie neaparat sa va convingeti!!!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
... o critica buna poate face minuni....!!!!!