ALUAT = 100 ml ulei, 200 g faina,200 ml apa,6,7 oua,un praf de sare
CREMA = 1 l lapte,150 g faina,300 g zahar,5,6 oua,3 pliculete zahar vanilat, 30 g unt,un praf de sare +frisca=250-300 ml
Intr un vas oval se toarna uleiul,apa si sarea,se dau in fiert,se toarna faina(toata) amestecandu-se repede cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Se ia de pe foc,si dupa 5 minute se adauga pe rand ouale,(amestecandu se foarte bine dupa fiecare ou).compozitia obtinuta se toarna cu posul bastonase lungi de 8-10 cm si de grosimea unui deget,cu 3 cm distanta intre ele(sau se pot face mini-eclere/sau forme rotunde).Se introduc imediat in cuptorul incins,la foc puternic sa se coaca bine 20 de minute.Se racesc si se umplu cu urmatoarea crema:
-se freaca galbenusurile cu 150 de g zahar,se adauga faina si treptat se subtiaza cu lapte caldut.Se adauga zaharul vanilat si se pune crema la foc mic,amestecandu se mereu pana da in fiert (-3 minute de fierbere).Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste,Se adauga untul frecat cu restul de zahar.
Taiem capacelele de la eclere,le umplem cu generozitate cu crema de vanilie si frisca,asezam capacelele la locul lor....siiiii.......mai inainte de a le degusta le pudram cu putin zahar vanilat
p.s=se poate inlocui aceasta crema cu budinca de vanilie la rece
It is a very attractive piece, we look forward to the future subscription
RăspundețiȘtergeremmmm,tare bune sunt.O zi placuta!
RăspundețiȘtergereArata super ! Ieri am facut si eu, dar ale tale arata mai bine decat ale mele. Data viitoare incerc reteta ta.
RăspundețiȘtergerenu vreau sa ma umflu n peneeeee....insa au placut tuturor eclerele mele.ma bucur k o sa incerci reteta mea......o sa ti iasa super super super! pupici
RăspundețiȘtergere