luni, 28 mai 2012

PILAF CU PUI SI CIUPERCI


   Ei daaa....un asemenea pilaf este bine venit oricand !.Gustul deosebit al puiului de tara este fantastic,cui nu i place??!!!!..Asadar avem nevoie de :
   -un pui (de tara sau ce avem), 2 morcovi, 1 pastarnac, cateva felii de telina, ardei gras, 3-4 cepe, ciuperci,sare,piper,marar si orez
Dupa ce am parlit si spalat bine puisorul il portionam si l punem la fiert(avem grija ca atunci cand incepe sa fiarba sa i luam spuma) cu un praf de sare si trei sferturi din legume.Si asteptam ceva pana puisorul este perfect pentru pilafiorul nostru delicioos..nu uitam sa spalam orezul si sa l lasam la inmuiat..Dupa care  tocam ceapa si ardeiul gras,morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mica(nu i bai daca lasam si cateva rondele din morcov),ciupercile le taiem felii mai groase, iar intr o craticioara punem cateva linguri de ulei(nu prea multe daca puiul este mai gras) la incins si adaugam legumele astfel aranjate. Le lasam sa se rasfete putin in ulei dupa care adaugam orezul si stam de vorba cu el....pentru ca altfel...se lipesteee....:)) Si din vorba in vorba adaugam din zeama in care a fiert puisorul atat cat sa acopere orezul.Eu astept sa fiarba cam aproape de jumatate orezul ,dupa care mai adaug zeama/supa peste el si ceva verdeata, carnea fiarta(tot cam 3 sferturi e bine sa fie fiarta..pentru ca si mai petrece ceva timp si prin cuptor) rontai ceva piper deasupra si il arunc in cuptorul incins pana se rumenesteeee....Si apoi cand iese in farfurie arata cam asaaaaa...:


...farfuria nu arata ca la marii bucatari...insa gustul...mmmmmmmm.... este...minunaaat...:))POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...