joi, 22 noiembrie 2012

NU MA UITA


    Am reusit sa reproduc si aceasta floricica minunata,si m am gandit sa pun si cateva informatii culese de pe internet despre aceasta floare..

Este o planta anuala sau bianuala, erbacee si perena, care ajunge la inaltimea de 40 cm. Trasaturile specifice ale plantei sunt: florile mici si albastre, frunzele si tulpina cu peri cenusii, fructele au forma de pastai cu multe seminte mici. Perioada de inflorire este din mai pana in iunie.

Tratamente cu flori de nu-ma-uita:
Fiind o planta cu sigure virtuti medicinale este folosita pentru tratarea unor afectiuni.
  • Pentru terapii se recomanda recoltarea partii aeriene a plantei.
  • Foarte buna este infuzia de nu-ma-uita datorita efectului antiinflamatoar, astfel ea poate fi folosita pentru tratamente in anumite zone sensibile.
  • Inflamatia urechii poate fi tratata cu spalaturi cu infuzie de nu-ma-uita.
  • Datorita efectelor relaxante si calmante se poate folosi drept lotiune pentru ochi.
    In homeopatie se foloseste pentru prepararea unor medicamente pentru diferite afectiuni respiratorii.
    Legenda florii de nu-ma-uita:
    In vremuri stravechi, Dumnezeu se plimba pe pamant si admira toate frumusetile create de mana Sa. Trecand pe langa flori, acestea se plecau in fata lui si-i multumeau pentru calitatile cu care le-a inzestrat si Il rugau sa le dea fiecareia cate un nume precum au primit primul om si prima femeie de pe pamant. El le implini dorinta, astfel toate erau vesele, se chemau intre ele pe nume si-si raspundeau. Numai una era trista si plangea. Dumnezeu o auzi si afla indata ca ea era singura floare de care uitase. Privind cu atentie cum plangea firava floare cu petale mici albastre, o numi floare de Nu-ma-uita si ii spuse ca va servi celor care se vor iubi si nu se vor uita.(aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...