duminică, 19 septembrie 2010

AMANDINA

BLAT : 6 oua,6linguri cu  zahar,,6 linguri cu ulei ,20 g cacao ,6 linguri faina,


SIROP : 400 ml apa,200 g zahar,2 plicuri cappuccino de ciocolata,1 fiola esenta de rom


CREMA : 500 frisca lichida,500 g ciocolata(amaruie+ cu lapte),100 g zahar,esenta de rom


GLAZURA :200 g ciocolata,150 g frisca lichida,50 g unt




Se bate albusul spuma,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao .Se coace la foc potrivit  in tava unsa si tapetata cu faina.
Pentru crema : intr o cratita punem  ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida,si zaharul si o topim la bain-marie.O  luam de pe foc si  o dam la rece cel putin 30 de minute.Dupa care se mixeaza pana se intareste si se adauga ceva esenta de rom...dupa gust.
400 ml de apa se amesteca cu 200 g zahar si se fierb.Se adauga cappuccino de ciocolata,se raceste si se adauga esenta de rom....tot dupa gust.
Ansamblam tortul(prajitura),iar deasupra turnam glazura putin calduta, frisca se pune pe foc (fara sa fiarba),impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul.Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Amestecam in ea pana se mai raceste,apoi o turnam peste tort,incepand din centru.Si ieseee....... super,super!

2 comentarii:

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...