miercuri, 22 septembrie 2010

TARTE CU FRUCTE





ALUAT : 400 g faina,150 g unt/margarina,150 g zahar  pudra,2 oua,1 varf cutit de bicarbonat,1/2 lingurita otet,coaja rasa de lamaie,sare


CREMA : 600 ml lapte,100 g faina,200 g zahar,2 oua,1/4 baton de vanilie,sare


DECOR : orice fructe dorim


JELEU : 4 linguri zahar,5 g gelatina,esenta de lamaie,1 lingura suc de lamaie






Se spumeaza untul cu zaharul pana capata un aspect cremos,se adauga ouale unul cate unul,coaja de   lamaie,sare si bicarbonatul stins cu otet.Se incorporeaza faina,fara a se framanta prea mult,se acopera aluatul cu o panza/folie transparenta si se lasa la rece 20 de minute.Se imparte aluatul in 20 de bucati si se imbraca interiorul formelor de tarta.Se inteapa baza cu o furculita,se aseaza formele in tava de la aragaz si se coc la foc moderat cca 15 minute.
Pentru crema: se omogenizeaza zaharul cu ouale,sare si faina.Se subtiaza compozitia cu putin lapte rece si se toarna treptat in restul de lapte care fierbe.Se amesteca continuu,se lasa la foc mic 10-15 minute impreuna cu batonul de vanilie,dupa care se lasa la racit
Se fierbe zaharul(pt jeleu) cu 1/2 pahar apa,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,se amesteca pana se dizolva,se ia de foc si se adauga esenta si sucul de lamaie,dupa care o lasam la racit atat cat sa nu se gelifice si acoperim tartele umplute cu crema de vanilie si fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...