Blat = 6 oua,200 g zahar,50 ml ulei,30 ml apa,20-30 g cacao,o cana faina
Crema = 1 pachet unt/margarina,3 linguri cacao,150 g zahar pudra,3 galbenusuri,coaja rasa de
portocala,un praf de sare,300g ciocolata,500 ml frisca
Sirop = 600 ml apa,400 g zahar,2 linguri cacao si 2 fiole de rom
Se freaca galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza.Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apa rece puse alternativ.Se toarna galbenusurile fara sa se amestece,apoi cacaua si faina o data.Se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza toate ingredientele.Se coace -n cuptorul incins,pe graturul pus la mijlocul cuptorului cca.30-35 de minute.Se raceste si se taie blatul in 3 foi .
Un pachet de unt/margarina,3 linguri de cacao,150 g zahar pudra si 3 galbenusuri se freaca pana se topeste zaharul.Se adauga coaja de portocala si un praf de sare.
Ansambam prajitura astfel:prima foaie de prajitura se -nsiropeaza(apa,zaharul si cacaua se fierb,dupa care se racesc si se adauga esentele de rom),o parte din crema si tot asa pana la ultima foaie,pe care o lasam fara crema.Se lasa la rece sase ore,dupa care i se intinde deasupra ciocolata topita pe baie de aburi si amestecata cu 4-5 lingurite de ulei.Se lasa sa se intareasca,dupa care se portioneaza dupa preferinte cu un cutit incins la flacara aragazului.Fiecare bucata se va orna cu frisca.Eu am oprit putina ciocolata si am pus o peste frisca............
mmm,ce pofta mi-ai facut,,,,,o seara placuta!!!!
RăspundețiȘtergerema bucur k am reusit sa ti fac poftaaaaaaa.....!e super buna.....tre sa ncerci neaparat! multumesc!
RăspundețiȘtergeree reteta mea preferata!!!!mmmmmmmmm.....
RăspundețiȘtergere