luni, 18 octombrie 2010

PRAJITURA CU NUCA




BLAT : 300 g zahar,10 linguri apa,4 galbenusuri,200 g faina,100 g nuci coapte,4 albusuri,1 praf de copt,1 lingurita zeama de lamaie,1 lingurita rom si 1 lingurita vanilie


CREMA : 50 g cacao,1 lingurita esenta de cafea,320 g zahar,200 g unt,200 g margarina,4 galbenusuri,200 g nuci tocate,2 lingurite esenta de migdale,1 lingurita esenta de rom,1 lingurita coaja de lamaie,1 varf de cutit de sare,100 g ciocolata.


SIROP : 1 conserva ananas,300 g zahar,2 linguri zeama de lamaie


Zaharul se freaca cu galbenusurile,se adauga treptat cele 10 linguri de apa,amestecand continuu.Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa 15 min sa se odihneasca.Dupa care se adauga faina,nucile tocate si albusul batut spuma tare.Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.
Cacao se amesteca cu 100 g de zahar  pt.omogenizare,se adauga cafeaua si 100 ml apa.Se pune totul la fiert,la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa.
Se freaca untul, margarina,galbeunusurile si zaharul,se adauga siropul de cafea cu cacao(racit) pus treptat,sarea,esentele,coaja de lamaie si ciocolata topita cu 3 linguri de ulei.
Se leaga un sirop din zeama de la ananas si zahar ca pentru dulceata,se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca.Ananasul se taie felii subtiri si se pune intre feliile de tort.

4 comentarii:

  1. multumesc mirelus! este putin km dulce......si eu am trisat putin.....am redus kntitatea de zahar dupa kpul meu.....da este minunata.....pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Decorul este minunat.
    Cum l-ai facut ?

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc lia.frisca pe margine si royal icing florile.simplu si rapid.dar si de efect.pupici

    RăspundețiȘtergere

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...