luni, 18 octombrie 2010
PRAJITURA CU NUCA
BLAT : 300 g zahar,10 linguri apa,4 galbenusuri,200 g faina,100 g nuci coapte,4 albusuri,1 praf de copt,1 lingurita zeama de lamaie,1 lingurita rom si 1 lingurita vanilie
CREMA : 50 g cacao,1 lingurita esenta de cafea,320 g zahar,200 g unt,200 g margarina,4 galbenusuri,200 g nuci tocate,2 lingurite esenta de migdale,1 lingurita esenta de rom,1 lingurita coaja de lamaie,1 varf de cutit de sare,100 g ciocolata.
SIROP : 1 conserva ananas,300 g zahar,2 linguri zeama de lamaie
Zaharul se freaca cu galbenusurile,se adauga treptat cele 10 linguri de apa,amestecand continuu.Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa 15 min sa se odihneasca.Dupa care se adauga faina,nucile tocate si albusul batut spuma tare.Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.
Cacao se amesteca cu 100 g de zahar pt.omogenizare,se adauga cafeaua si 100 ml apa.Se pune totul la fiert,la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa.
Se freaca untul, margarina,galbeunusurile si zaharul,se adauga siropul de cafea cu cacao(racit) pus treptat,sarea,esentele,coaja de lamaie si ciocolata topita cu 3 linguri de ulei.
Se leaga un sirop din zeama de la ananas si zahar ca pentru dulceata,se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca.Ananasul se taie felii subtiri si se pune intre feliile de tort.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mmmm,,,,,,,arata bine!
RăspundețiȘtergeremultumesc mirelus! este putin km dulce......si eu am trisat putin.....am redus kntitatea de zahar dupa kpul meu.....da este minunata.....pupici
RăspundețiȘtergereDecorul este minunat.
RăspundețiȘtergereCum l-ai facut ?
multumesc lia.frisca pe margine si royal icing florile.simplu si rapid.dar si de efect.pupici
RăspundețiȘtergere